Få nye farver ind i dit hjem

få farver ind i dit hjem

Ved hjælp af et moodboard og et besøg hos din farvehandler (på nettet eller i butikken) kan du finde frem til de farver som tiltaler dig mest.

Hvordan laver man et moodboard

Et moodboard er lettest at lave enten ved at klistre billeder og farver fra magasiner eller ved at lægge nogle af dine ting på et karton såsom en bakke, stofrester, planter mm. Du kan også gøre det endnu mere simpelt ved at finde billeder på nettet af farver som inspirerer dig. Alt kan bruges.

Læg først alt op på kartonen – leg med placeringen for at få det udtryk som du bedst kan lide. Til sidst klister du det fast og du har nu dit eget moodboard, som kan hjælpe dig med at få nye farver ind i dit hjem.

Tag et billede af det, og med det på din telefon, kan du få hjælp af din farvehandler, til at finde lige den farve, der passer til dig og dit rum. Våg dig ud i en farvedrøm og bliv overrasket over, hvor meget kontrast det giver til dine øvrige ting i rummet.

3 mini-makeover tricks – hvis du har svært ved at skifte favorit farven hvid

  1. Hav fokus på en enkelt væg, eller en del af rummet. Vælg farven udfra f.eks. et møbel der er dominerende i den del af rummet. Det er med til at skabe et harmonisk udtryk. Kig på dit moodboard og se om det hænger sammen med det du rent faktisk bedst kan lide.
  2. Vælg varme nuancer af din favoritfarve, hvis du vil skrue op for den hyggelige stemning i rummet – kig på moodboard’et.
  3. Er dit gulv i en mørk træsort, så vælg en kølig farve, f.eks. grå. Denne kombination af gulv og væg giver et godt modspil til hinanden.